×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'alcalde de Constantí veu un error que l'arquebisbat nomenés Morell coneixent els casos d'abús

 

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Constantí. Aquest va ser el primer municipi que es va veure afectat en publicar-se les primeres informacions. Òscar Sánchez havia demanat aquesta reunió abans que es precipités la marxa de Xavier Morell del municipi. L'Ajuntament de fet, va demanar el seu cessament, tot i que finalment va ser el mateix rector qui ho va plantejar a l'arquebisbe.

Jaume Pujol li va acceptar la dimissió i ara hi enviarà Mossèn Antoni Pérez de Mendiguren, que hi havia estat abans de Morell. L'Ajuntament de Constantí no emprendrà però cap acció legal ja que els fets que es vinculen a Xavier Morell no haurien afectat a cap veí del seu municipi ni hauria passat en aquell entorn, sinó en altres parròquies.

Òscar Sánchez però ha mostrat el seu malestar, tant per la notícia vinculada al capellà actual com pels fets de Mn. Pere Llagostera, a qui havia conegut personalment. Segons l'alcalde, el nomenament de Xavier Morell com a rector de Constantí ara fa mig any, va ser un error per part de l'arquebisbat.

La CUP veu justificació en les paraules de Pujol

La CUP ha demanat a l'Ajuntament de Tarragona que no convidi més l'arquebisbe a cap acte després d'aquestes declaracions. Segons la formació anticapitalista, les paraules de Jaume Pujol són escandaloses i justifiquen els abusos a menors per part de capellans. La CUP creu que les afirmacions de l'Arquebisbe "normalitzen aquesta pràctica i perpetuen l’encobriment que la institució de l’Església Catòlica fa dels pedòfils que tenen entre les seves files". Els anticapitalistes defineixen també com a misògin i homòfob. 

A la tarda, Jaume Pujol ha emès un nou comunicat on lamenta que s'hagi interpretat les seves paraules "com si pretengués rebaixar la importància dels fets". L'Arquebisbe aclareix que "qualsevol actuació d'aquest tipus, és impròpia de ningú i més encara d'un prevere" li sembla gravíssima. Però, aclareix, ha demanat perdó en nom de l'Església de Tarragona i s'ha posat personalment a disposició d'escoltar a les víctimes. 

L'arquebisbe de Tarragona, sobre les acusacions d'abusos a la diòcesi: 'Han tingut els seus errors però no són tan greus'