×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Acusen l'exrector de Constantí d'abusos sexuals

Mossèn Pere Llagostera de Constantí hauria abusat sexualment de diversos escolans del municipi durant diversos anys. El Pèriodico ha destapat aquest dins l’església. Una de les víctimes, el col·laborador d’aquesta casa i bateria dels Pets Joan Reig que en una de les cançons de l'últim disc parlar d'aquest cas, una cançó que ara s'ha sabut que és autobiogràfica.. L’Arquebisbat de Tarragona diu que no li consta cap denúncia contra mossèn Llagostera i lamenta, diu, el sofriment que hagin pogut patir les víctimes.

Va ser els anys 70 quan el mossèn de Constantí Pere Llagostera hauria abusat sexualment de diversos nens. Així ho han denunciat diverses víctimes. El sacerdot Pere Llagostera organitzava excursions d’una setmana per escolanets del municipi al Pirineu de Lleida. Segons explica una de les víctimes a “El Periódico” la primera nit de les colònies es va despertar despullat de cintura cap avall, amb els pantalons i els calçotets pels turmells i va veure la figura de Llagostera sobre ell, amb la mà als seus genitals.

El testimoni assegura que en aquelles colònies haurien sigut diversos el nens d’entre 10 i 12 anys abusats pel mossèn. A banda de tocaments també denuncien que els mossèn els havia fet alguna fel·lació. Entre les víctimes també hi ha el col·laborador d’aquesta casa i bateria dels Pets, Joan Reig. De fet, la cançó ‘Corvus’ de l’últim àlbum d’aquesta formació ‘Som’, està escrita per Reig i parla, en primera persona, sobre els abusos que pateix un menor en un refugi de muntanya.

L’Arquebisbat de Tarragona a través d’un comunicat ha explicat que no han tingut mai cap denúncia contra mossèn Llagostera. Lamenten profundament el sofriment que hagin patit les víctimes i es posen a la seva disposició per escoltar-les. Llagostera va ser rector de Constantí entre 1972 i 1999. Durant 30 anys va estar en contacte amb menors de la població. Segons el testimoni hi hauria una desena de víctimes des de finals dels seixanta fins a finals dels anys vuitanta. El mossèn va morir el gener de l’any 2017.