Constantí destinarà 100.000 euros als primers pressupostos participatius

Constantí tindrà aquest any els seus primers pressupostos participatius. L’Ajuntament hi destinarà 100.000 euros. És una de les novetats del pressupost municipal que va aprovar el Ple. Uns comptes que ascendeixen fins als 8 milions 80 mil euros i que mantindran un endeutament 0 un any més pel municipi.

Llum verda al pressupost municipal per aquest 2019 de l’Ajuntament de Constantí. Un comptes que arriben als 8 milions 80 mil euros. Són un 3% més baixos als de l’any anterior a causa que l’Agència Catalana de l’Aigua va concedir l’any passat a l’Ajuntament dues subvencions extraordinàries. Com a principal novetat destaquen els 100.000 euros que es destinaran als primers pressupostos participatius.

Els comptes van rebre els vots a favor de l’equip de govern i el regidor del PP que va argumentar que feia un acte de responsabilitat pel municipi. En contra hi van votar Esquerra Republicana i el PDeCAT. Els dos partits van criticar que els partides pressupostades no s’ajustaven mai a la realitat del municipi i hi van trobar faltar més inversions.

Quan es tanqui l’exercici del 2018 es donaran a conèixer els diners i quines inversions es faran a Constantí. El Ple també va aprovar una moció que va presentar Esquerra per rebutjar les detencions que hi van haver a Girona i que consideren arbitràries contra independentistes. Els socialistes van donar-hi suport perquè creuen que les detencions no es van fer correctament. El del PP va ser l’únic vot contrari a l’escrit.