Constantí incorpora tallers de tir amb arc per a la rehabilitació de dones operades del pit

El Club de Tir amb arc de Constantí acaba d'estrena una iniciativa solidària que uneix aquest esport amb una realitat que afecta a milers de persones, sobretot dones: el càncer de mama. Es tracta del projecte 'fletxes solidàries', amb el qual dones afectades per una operació de pit poden rehabilitar-se mitjançant el tir amb arc. 

És una iniciativa de la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona que ha anat a buscar el club de tir amb arc de Constantí per demostrar, al territori, els beneficis d'aquest esport per les persones operades de càncer de mama.

Ho demostra l'estudi d'un hospital madrileny, que el club constantinenc ha fet seu obrint de forma gratuïta els exercicis de rehabilitació després de la cirurgia, tirant amb arc. 

Els exercicis del tir amb arc eviten el limfedema, la inflamació que provoca l'acumulació de líquids al braç arran de per l'extirpació dels ganglis de l'axil·la durant la cirurgia del càncer de mama. La pràctica del tir amb arc, on el braç, precisament, juga un paper cabdal, ajuda evitar aquesta dolència.