×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

Constantí viu amb intensitat les festes de Sant Sebastià

Constantí ha viscut intensament durant tot el cap de setmana les festes de Sant Sebastià. El pregó el passat divendres va donar pas a dos dies plens d'actes en que el foc de la primera torbada de colles infantils de diables del Tarragonès va agafar diumenge tot el protagonisme

El Pavelló Poliesportiu de Constantí va acollir aquest diumenge el solemne ofici en honor a Sant Sebastià. Indret escollit després dels problemes estructurals de l’Església de Sant Feliu Màrtir. Tot seguit, va tindre lloc la Benedicció de les Tradicionals Coques i un ball de lluïment dels elements del seguici que es va realitzar al mateix Pavelló a causa de les condicions meteorològiques, fet que va impedir que els elements de foc hi participessin.

Per sort, dissabte al vespre el foc va lluir pels carrer del municipi de la mà dels diables petits. Constantí va acollir la Primera Trobada de Colles de Diables Infantils de la Comarca del Tarragonès amb la participació d’un total de vuit colles i de prop de 400 infants.

El tret de sortida d’aquest cap de setmana de festa major el va donar el pregoner, Àngel Lluís Miguel Rodríguez, director de l’Institut Pere Martell i veí de Constantí des de fa 28 anys.

El Pregó va donar pas a l’entrega de les Distincions Honorífiques del passat 2018. El forner Sebastià Guiu va ser nomenat fill predilecte i l’entrenadora del Club Patí Constantí, Lourdes Bertran, filla adoptiva. Els Premis Tulcis al mèrit científic, empresarial i esportiu van ser per Sergi Segura, Adrià Maceira i al Club de Tir amb Arc de Constantí, respectivament.