Constantí reviu el bateig de Jaume II durant el segle XIII

 

Constantí vol posar en valor la seva muralla medieval i fets històrics com el bateix del rei Jaume II, que es va celebrar al municipi el 29 de setembre de 1267 l'infant Jaume, futur Jaume II d'Aragó va ser batejat a l'antiga església romànica de Sant Feliu de Constantí. El seu pare, Pere el Gran, va decidir fer-ho a la residència estival de l'Arquebisbat de Tarragona. Un esdeveniment que aquest any Constantí ha remmemorat amb una jornada de recreació històrica a l'entorn de l'antic castell.

Uns fets que s'han pogut reviure aquest cap de setmana amb diversitat d'actes, amb especial importància per la representació teatral del bateig del rei a la plaça del Castell, a càrrec d'un grup d'actors constantinencs. Però durant la resta del dissabte, el viatge al segle 13 va completar-se amb exposició d'armes, tallers d'esgrima o la cerimònia de vestir a un rei.

Unes recreacions fetes amb alt rigor històric, amb la presència de grups de recreació històrica medieval que han permès tornar a Constantí en una de les seves èpoques d'esplendor.