El podriment de la fusta, entre les causes de l'esfondrament a l'església de Constantí

 

5 dies després de l'esfondrament parcial de l'església de Constantí els tècnics ja han determinat les causes de l'esfondrament. A la situació greu de l'estructura del temple causada per les esquerdes, s'hi suma el podriment d'algun element de fusta del sostre, que hauria fet fallida dilluns.


Les imatges de l'esfondrament a l'església de Constantí ja mostraven clarament part de l'estructura de fusta del sostre de l'església, afectada per l'ensorrament. De seguida totes les hipòtesis es van dirigir cap al moviment de les argiles expansives al subsòl del municipi que afecten a diferents edificis i que a l'església, des del 2011, generen profundes fissures i desploms no només a la façana, on són clarament visibles. L'informe tècnic de l'Arquebisbat ha determinat ara que sumat a tot això, la causa més directa de l'esfondrament seria el mal estat de part de l'estructura de fusta que hauria causat la fallida de la coberta.

Seria doncs una suma de causes que fa que encara s'hagin d'extremar les precaucions. De moment ja hi ha data oficial pel desenrunament: començarà el dilluns 30 d'abril i durarà dues setmanes per sanejar la coberta i retirar la runa caiguda a l'interior. Abans, es protegirà tot el patrimoni artístic i religiós de l'església parroquial de Sant Feliu.