Localitzen una dotzena de galls de batalla mutilats a Constantí

Detectada una xarxa de lluita de galls en unes naus a la partida de la Rafola, a Constantí. La Guàrdia Civil i la policia local han obert fins a 17 actes-denúncia per diverses infraccions administratives de caràcter ambiental, sobre residus i seguretat industrial en aquest espai a tocar de l'aeroport. En total, els agents hi van trobar una dotzena de galls amb mutilacions pròpies de les lluites il·legals d'aquests animals.

La policia va requerir la documentació necessària a una persona que es trobava a la nau on hi havia els galls. Aquesta no va poder aportar cap certificat veterinari que justifiqués les mutilacions. Tot seguit es va sol·licitar la presència d'un veterinari col·legiat, que va certificar de forma objectiva les lesions. Aquestes eren, entre d'altres, talls a les crestes, a les barbes i als esperons, i plomatge arrencat a les cuixes i a l'abdomen.

A banda, també es van intervenir complements vitamínics i vigoritzants per a aus, que tampoc tenien receptes ni registres veterinaris. Es van trobar també xeringues, tisores per a mutilacions o esperons metàl·lics.

ALERTATS PER ALTRES ASPECTES

Més enllà dels galls, la Guàrdia Civil i la policia local constantinenca també van detectar una setantena d'aus fringíl·lids en gàbies de criança. Aquests ocells tampoc tenien cap mena d'autorització. En un origen, els cossos policials van inspeccionar les naus per sospites d'activitats irregulars com reparació de vehicles sense autorització o activitats de fusteria.