Constantí enderrocarà set cases per recuperar l'antiga muralla

L'1 de febrer, l'Ajuntament de Constantí va aprovar el projecte per enderrocar l'edifici situat al carrer Palau i Quer número 3, un dels darrers tràmits urbanístics abans de començar el projecte de rehabilitació i reconstrucció de l'antiga muralla del municipi, la qual està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat. Enderrocar l'edifici tindrà un cost de 90.146,82 euros.

L'any passat, el consistori ja va aprovar el projecte per tal d'enderrocar les sis cases adjuntes a la muralla, situades al carrer Sant Pere i al carrer La Costa 34, després d'adquirir-les a través d'un procés d'expropiació. El projecte té un pressupost d'execució de 132.497,32 euros, però per tal de tirar-lo endavant, compten amb una aportació de 105.000 euros de la Diputació de Tarragona. Tot plegat, amb l'objectiu d'evitar que la zona s'acabi de degradar i mantenir una part important de la història de Constantí.

Quan es donin per finalitzats els treballs d'enderroc, està previst fer un estudi per conèixer millor l'estat en que es trobava la Muralla. La documentació que se n'extregui, serà la base sobre la qual s'haurà de redactar el projecte d'intervenció. Un cop feta la restauració de la Muralla, el projecte continuarà amb la renovació del paviment, l'enllumenat de la plaça i la renovació del carrer de la Font.