Comencen els treballs per recuperar la volta de l'església de Constantí

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reparació de la volta interior de l’església de Constantí. Els treballs s’allargaran durant un parell de mesos i costaran 50.000 euros. La intervenció arriba una vegada completada la fase de reconstrucció de la coberta exterior, que quan va col·lapsar l’encavallada del sostre l’any 2018 i es va enfonsar, també es va endur el recobriment interior del temple. Els treballs recuperaran l’antiga construcció mantenint-ne l’estètica i forma.

ENCARA NO ES POT REOBRIR

La restauració de la volta completarà la reconstrucció de les actuacions vinculades a l’esfondrament de la teulada de l’església, però per obrir-la de nou al públic aquesta encara depèn d’un estudi estructural que està elaborant actualment la Universitat Politècnica de Catalunya amb aparells d’alta tecnologia.

Els resultats del monitoratge de les esquerdes que van obligar a tancar l’edifici l’any 2016 per precaució, determinaran el futur del monument. L’estudi es va iniciar a principis d’any i s’allargarà com a mínim fins a finals d'aquest.