'El nostre objectiu, Centcelles', una dècada recuperant el llegat romà

Encara podem aprendre'n molt de l'Antiga Romà i així ho demostra any rere any el projecte 'Centcelles, el nostre objectiu', que aquest curs bufa 10 espelmes.

La iniciativa impulsada pel MNAT ha acostat el llegat romà als alumnes dels quatre centres educatius de Constantí des del 2012. El colofó de la feina duta a terme durant el curs per cada classe s'ha exposat aquest dimarts a Centcelles davant dels 200 alumnes participants.

Un dels projectes més ambiciosos ha estat el de l'Escola Ramon Bergadà, que ha proposat millores de l'accessibilitat al conjunt monumental. Així, s'ha dissenyat un panell amb Braille amb l'ajuda de l'ONCE i s'ha estudiat la volumetria de Centcelles per adaptar-lo a les persones amb mobilitat reduïda.

Centre dia sense llar tarragona 2022

A l'Escola Centcelles han creat diversos continguts per a xarxes per donar a conèixer aquest monument romà, a vegades oblidat.  D'altra banda, al Col·legi Turó han creat un joc de taula amb Centelles com a protagonista i a l'Institut de Constantí han aprofundit en la relació entre l'aigua i el monument, que comptava amb unes termes.

'Centcelles, el nostre objectiu' és un projecte impulsat pel MNAT i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Constantí i el patrocini de l'empresa Repsol.