Normalitat al polígon de Constantí l'endemà de l'incendi

Ni rastre del foc, a simple vista, des de l'exterior de la nau afectada. Aparent normalitat al polígon industrial de Constantí l'endemà de l'incendi. Als carrers del voltant de l'empresa AFEPASA, en general, molta feina i poques ganes de parlar davant de càmera.

Quan es va produir la deflagració era l'hora de dinar, però el polígon no estava pas buit. En aquesta empresa de materials, els treballadors estaven a l'interior de l'edifici menjant. Van ser conscients que passava alguna cosa gràcies al so de les sirenes dels bombers. Llavors, van veure la columna de fum, primer gris i després més blanca. En canvi, inicialment, l'olor de sofre no els va fer sospitar, perquè aquí hi estan acostumats.

ES VA RECOMANAR L'EVACUACIÓ

Foto incendi Afepasa

Imatge cedida per Jaume Rosell 

El primer que van fer és tancar-se a la nau, però després, i sobretot amb el canvi de la direcció del vent, van rebre altres recomanacions. Inicialment, se'ls va dir que es confinessin, però després es va indicar a les empreses del voltant que era millor abandonar l'espai.

De fet, durant bona part de la tarda no es permetia entrar al polígon i, menys a la zona afectada, per sí que es va deixar sortir els vehicles que es trobaven a l'interior, encara que l'ordre fos de confinament. Algunes companyies van tancar abans d'hora i d'altres van tenir maldecaps per moure les mercaderies, ja que molts camions es van quedar bloquejats a les portes del polígon.