La futura gran planta fotovoltaica de Constantí s'haurà de reduir

En part dels terrenys situats entre l'edifici 112 i l'autopista AP-7, al terme municipal de Constantí, és on s'ha de situar en un futur una planta fotovoltaica que preveu ocupar 60 hectàrees de terrenys i la instal·lació de fins a 14.000 panells d'energia solar. Seria una de les plantes més importants de Catalunya, tant per la seva dimensió com per la potència que podria generar, fins a 50 megavats, el màxim que permet la legislació catalana.

Un projecte, però, que, tot just començar a caminar ja s'ha trobat amb un primer inconvenient. I és que la Comissió d'Urbanisme de Tarragona ha emès un informe recomanant que la superfície total de la planta es redueixi en fins a un terç de la projectada. Argumenten que els terrenys es troben en una zona central de Camp de Tarragona amb possibilitats d'expansió industrial i comercial i que la seva instal·lació en podria hipotecar el futur.

L'AJUNTAMENT HO VEU IGUAL

Una visió d'Urbanisme que comparteixen des de l'Ajuntament de Constantí, que aposta per l'arribada de la planta, però d'una manera sostenible per al municipi.

I és que aquest no és l'únic projecte d'una planta d'aquestes característiques que es projecta ara mateix a Constantí. A inicis d'estiu van començar els treballs d'adequació del terreny per a construir-ne una altra a tocar del polígon del municipi i ja es troba en fase avançada un altre en terrenys situats entre el Corredor del Mediterrani i la pista de l'aeroport.