Constantí rehabilita el refugi antiaeri per fer-lo visitable

Obres i Serveis Curto ja treballa en la restauració i condicionament del refugi antiaeri de la Guerra Civil a Constantí. L’obra, pressupostada en 51.000 euros, s’emmarca dins el pla d’inversions definit per l’Ajuntament per aquest mandat.

La intervenció preveu consolidar amb formigó els deu primers metres de la infraestructura des del punt d’entrada. Així, el visitant podrà arribar fins a una primera bifurcació des d’on podrà divisar la prolongació i longitud dels passadissos. 

A banda de la museïtzació d’aquest espai, l’obra també contempla la urbanització de la plaça que dona accés al refugi. Una obra que complementarà el seguit d’actuacions urbanístiques impulsades pel consistori a la zona del raval de sant Crsitòfol.

Actualment, el refugi té un únic accés per la plaça i la resta dels seus extrems estan tapiats per assegurar que la gent no hi accedeixi. L'estructura de l'interior està malmesa en alguns punts, ja que es tracta d'una excavació sobre la terra d’argila i alguns trossos han caigut. Es preveu que els treballs s’allarguin durant uns tres mesos.