×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

Constantí es queda sense dipòsit d'aigua per les enormes esquerdes

Constantí s'ha quedat sense dipòsit d'aigua per l'abastament del nucli urbà. Diverses esquerdes causades pel moviment del subsòl han obligat a buidar-lo i subministrar el poble des de la captació del polígon industrial. L'Ajuntament busca solucions per resoldre el problema durant l'any vinent.

L'esquerda principal divideix en dos el dipòsit municipal d'aigua de Constantí, gestionat per Sorea. Va començar a esquerdar-se el 2007, llavors es van instal·lar algunes mesures de contenció, però des de fa 6 mesos ha quedat inutilitzat. L'escletxa era ja excessivament grossa. El moviment de les argiles expansives al subsòl de Constantí, que ja ha provocat també el tancament de l'església, podria ser la causa d'aquests danys que afecten també les dependències tècniques i els edificis del voltant del dipòsit.

Fa mig any que la distribució d'aigua a Constantí es fa mitjançant la canonada d'emergència que connecta el nucli amb el polígon industrial. A mitjà termini però l'Ajuntament podria construir una segona canonada més gran. La connexió amb el polígon és una mesura provisional, fins que s'enderroqui l'actual dipòsit i se'n construeixi un de nou. Abans però cal esperar els estudis geotècnics que determinin si es pot construir al mateix espai, o en una altra ubicació, prop del mateix. L'Ajuntament de Constantí espera començar les obres abans de l'estiu per posar en servei el nou dipòsit de 2.000 metres cúbics abans d'acabar el 2018. El municipi consumeix 1.000 metres cúbics diaris. L'obra serà subvencionada en part pel Consorci d'Aigües de Tarragona.