Èlia Canales no té límits

Té tan sols 19 anys però ja és molt més que una promesa esportiva. L'or d'Èlia Canales a la segona prova puntuable per a la Copa d'Europa ratifica l'espectacular evolució dels últims temps. El calendari del 2021 serà molt intens i en joc hi ha un somni, no pas una obligació: ser olímpica a Tòquio.

Imposar-se en una prova continental sènior, la següent pantalla que supera Èlia Canales per estrenar-se així com a vencedora individual en una competició que va més enllà de les nostres fronteres. Ho va fer a Turquia i amb la classe de les veteranes, en la fletxa del desempat davant la fracesa Lisa Barbelin, que va dominar 0-2 fins que la de Constantí va igualar el marcador.

Aquesta va ser la segona parada del Gran Prix Europeu de tir amb arc després de la de Croàcia. Passi el que passi, ha tornat a fer història.

canales 2 ok

El triomf a Antalya va produir-se en el mateix indret on es decidiran les arqueres classificades per als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que la ciutat turca és qui acollirà el Campionat d'Europa a finals de maig i principis de juny. Paral·lelament, les cites de la Copa del Món dictaran si Èlia Canales pot disposar de plaça per equips. Més enllà del doble compromís amb l'olimpisme en joc, el Mundial es disputarà als Estats Units durant el mes de setembre.

Sense temps per passar per casa, d'aquí a una setmana Canales entrarà en acció a Guatemala en la primera jornada de la Copa del Món, que continuarà posteriorment a Suïssa i París. Entre molts altres èxits en l'àmbit espanyol i internacional formatiu, la de Constantí va assolir la Plata als Jocs Olímpics de la Joventut del 2018.