La policia local de Constantí reclama millores salarials i deixar de fer tasques que no consideren pròpies

Conflicte a Constantí entre la policia local i l'equip de Govern de l'Ajuntament, per la distribució de tasques i atribucions als agents i les condicions laborals. Part de la plantilla de la Guàrdia Urbana es va manifestar ahir durant el Ple Municipal reclamant negociació per la millora del sou i la distribució de funcions.   

Una protesta que va agafar per sorpresa a uns i altres i que va servir a l'oposició per criticar l'ús excessiu dels decrets per prendre decisions municipals. La policia local de Constantí, formada per 12 agents, cobra 600 euros menys que cossos similars del territori, i han d'executar, segons es queixen, funcions que no consideren pròpies de la policia local, com obrir parcs, tancar portes i controlar alarmes o posar cartells. 

Segons l'alcalde, l'increment del sou no és possible per les restriccions del Govern espanyol, i les funcions que desenvolupen són les que ha fet sempre la policia local de Constantí des de la seva creació, i una derivada de que Constantí no disposi encara d'una Relació de Llocs de Treball. Òscar Sánchez assegura que el consistori ha vetllat en tot moment per les millors condicions de la policia local. La polèmica va marcar el ple d'aquest dijous on també es va aprovar per unanimitat la creació del Consell Municipal dels Infants de Constantí. Això en un ajuntament que manté penjada la fotografia de Carles Puigdemont al saló de Plens.