El ple de Constantí aprova sense vots en contra un pressupost de 10,5 milions d'euros

Els comptes constantinencs de cara al 2021 pugen un 15% i aprofitar la venda d'uns terrenys al polígon per incrementar en més d'un milió els ingressos per tenir múscul i executar diverses inversions.

La previsió de la venda d'uns terrenys de sòl industrial d'11.000 metres quadrats provinents del desenvolupament urbanístic del PPU-10 al polígon industrial permetrà a l'ajuntament de Constantí incrementar la seva capacitat d'inversió l'any vinent, a banda de guanyar també terreny (uns 5.000 metres quadrats) a la zona per destinar a equipaments.

El consistori constantinenc calcula un ingrés d'1,2 milions d'euros que preveu destinar, entre altres, a la renovació de voreres del grup Centcelles, 278.000 euros, pavimentació i clavegueram del carrer Serapi, 200.000 euros, la construcció d'una pista poliesportiva i d'skate a l'avinguda Andorra, 100.000 euros. i la construcció d'una sala de vetlles, 400.000 euros.

El pressupost, aprovat sense vots en contra i l'abstenció dels dos grups de l'oposició. S'incrementa un 15% respecte al passat exercici i arriba als 10,4 milions d'euros. En ell,el govern del PSC també ha buscat consensuar altres inversions com la creació d'una xarxa ciclable, la millora de l'accés al cementiri, un futur centre cívic o completar a recuperació de la muralla amb l'oposició. L'alcalde ha posat l'accent en aquesta voluntat de treballar plegats. Una mà estesa recollida per Junts i Compromís, que confien que es mantingui aquest tarannà de consens.

Des de l'oposició també s'ha aplaudit la sensibilitat del govern per congelar impostos i taxes i aplicar progressivitat fiscal a les factures de l'aigua. Mesures que s afegeixen a una major inversió en polítiques socials. On topen els partits representats al plenari constantinenc és a l'ús que s ha de donar als terrenys de la piscina d'estiu, que passarà a ser esportiu després de la modificació del POUM aprovada en aquest últim plenari només amb els vots favorables del govern. Aquest vol ubicar en aquest espai una piscina coberta. L'oposició, en canvi, creu que els terrenys s haurien de reservar per a serveis educacionals.