Promocionar l'avellana a través d'una nova oficina tècnica

L’Oficina Tècnica de l’Avellana és, des d’avui, una realitat al territori. Es tracta d’un organisme promogut pel Departament d’Agricultura en coordinació amb el Centre Tecnològic Eurecat. Després de la seva constitució el passat mes de juny, avui s’ha presentat al públic. Neix amb els objectius de posar en valor aquesta fruita seca i la tasca dels productors, i fomentar el seu consum més enllà del Camp de Tarragona.

La tasca d’aquest nou ens es divideix en sis eixos principals. Per una banda, es crearà un panel de tast. Una plataforma que comptarà amb una vintena d’experts que faran divulgació d’aquesta fruita seca a través de tastos guiats. També es realitzarà un acompanyament a les diferents empreses del sector.

avellana

Les altres accions estratègiques de l’oficina passaran, també, pel foment del consum de l’avellana entre els escolars, el foment de l’organització interna del sector i la promoció del consum d’aquesta fruita. Una de les línies de treball més rellevants de l’oficina és l’organització d’esdeveniments promocionals. En aquest sentit, una de les principals accions ja està en marxa i és la coordinació de la festa Temps d’Avellana, que enguany compta amb 23 participants i s’allargarà virtualment fins al 9 de desembre.  A l’acte de presentació hi ha assistit la titular d’Agricultura, qui ha remarcat que la viabilitat econòmica del sector està, a hores d’ara, garantida malgrat les dificultats del sector primari.

L’equip de l’Oficina Tècnica de l’Avellana està format per un equip interdisciplinari que treballa des de les instal·lacions del centre tecnològic Eurecat.

Canvia't al 39 a la TDT