Un 50% menys d'avellana que l'any passat

La producció podria situar-se, fins i tot, per sota d'aquesta dada a punts com Constantí. Són xifres lògiques després d'un bon any i setmanes abans d'iniciar la collita d'un fruit que podria pagar-se a un preu similar que el del 2019.

El 2018 va ser desastrós, el 2019, notable i el 2020, deficitari per culpa del temporal Glòria, per la primavera plujosa que va afectar la pol·linització i perquè l'arbre pateix l'excés de treball de l'anterior campanya. Qui pot diversificar la producció ja ho va preveure apostant més per l'horta i qui tan sols té avellana, patirà pèrdues.

velll

L'avellana va pagar-se a 195 euros la lliura l'anterior temporada i l'import podria ser molt similar aquesta vegada. La irregular producció dels competidors estrangers, com és el cas del turc, juguen a favor de l'avellana tarragonina a l'hora de compensar la davallada.

La COVID-19, com no podia ser d'una altra manera, també podria fer la guitza als pagesos i reduir les vendes, tot i que són només estimacions que es compliran o no en funció de com evolucioni la pandèmia. Mirant cap al futur, per cert, les pluges primaverals beneficiaran l'avellana del 2021.