Es projecta a Constantí una de les plantes fotovoltaiques més grans del país

Constantí podria fer un pas de gegant en l'energia renovable en els pròxims anys amb la construcció d'una de les plantes d'energia solar més grans del país. Se situarà al polígon del municipi, ocuparà una superfície de més de 17 hectàrees i tindrà una potència de 14,5 MW. Sobre la taula ja hi ha l'avantprojecte i ara comença els tràmits per rebre el vist-i-plau de la Generalitat. 

Si el calendari es compleix, el novembre del 2021 aquests terrenys s'hauran convertit en un dels parcs de plaques solars més grans de Catalunya. L'impulsa l'empresa IOSA Green Energy per subministrar energia a la subestació del polígon. Es tracta d'un projecte de gran envergadura que revaloritzarà la zona industrial, ara també com a generadora d'energia renovable.

cons

Els promotors ja han elaborat un estudi diagnòstic territorial i del medi afectat per aquesta planta. L'avantprojecte està en mans de la ponència de les energies renovables de la Generalitat que, inicialment, ha d'acceptar la viabilitat de l'emplaçament. D'entrada, els primers estudis de l'empresa justifiquen que el projecte és compatible amb la naturalesa del sòl i el seu entorn. D'altra banda, també compta amb el recolzament de l'Ajuntament.

Per instal·lar les plaques solars no serà necessària una gran actuació sobre el terreny i l'energia s'extraurà a través d'una línia d'evacuació soterrada. La vida útil del projecte és d'un mínim de 30 anys i podria entrar en funcionament en poc més d'un any. Si supera tots els tràmits, l'actual calendari estima que les obres començaran de cara a la primavera del 2021.