L'Ajuntament aplana el camí per a la construcció de la piscina coberta

Constantí ha fet un pas més cap a la construcció de la piscina coberta canviant l'ús dels terrenys on es pretén erigir per convertir l'espai en zona esportiva. Ara ha d'esperar el vist-i-plau de la comissió territorial d'urbanisme per poder iniciar els tràmits per poder construir el nou equipament. Va ser un dels punts destacats d'un plenari en què també es van aprovar ajudes i bonificacions fiscals per fer front a la crisi de la Covid-19.

Ho anunciava el mateix alcalde en una entrevista a TAC12. El primer ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Constantí havia de servir per posar els fonaments de la construcció de la futura piscina coberta del municipi. L'emplaçament escollit per ubicar-hi l'equipament, entre les escoles Ramon Bergadà i Centcelles estava plantejat al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a zona per a serveis d'educació. Es necessitava doncs, una modificació del POUM per tacar-lo com a zona esportiva.

L'OPOSICIÓ REBUTJA EL LLOC TRIAT

El govern socialista liderat per Òscar Sánchez ha aprofitat la seva majoria al plenari per aprovar aquesta proposta. Ho ha fet en solitari perquè ni Compromís ni Junts veuen amb bons ulls l'emplaçament escollit per ubicar-hi la piscina coberta, que recorden estava reservat per a futures ampliacions dels centres escolars si fos necessari.El govern, per la seva banda ha justificat l'emplaçament escollit.

Ara ha de ser la comissió territorial d'urbanisme qui ha de ratificar la modificació del POUM aprovada pel ple. Una vegada l'Ajuntament de Constantí obtingui aquest vist-i-plau ja podrà iniciar els tràmits de construcció del futur equipament.

AJUTS CONTRA LA COVID-19

D'altra banda, el plenari també va servir per aprovar un crèdit extraordinari de 70.000 euros per destinar a ajuts directes de fins a 1.500 euros al teixit comercial i de proximitat. També es van incrementar les partides de serveis socials per ajuts d'urgència i per adquirir EPI en 20.000 i 30.000 euros respectivament. A més, les subvencions a les AMPES, Unió de Botiguers o Càrites també s'ampliaran.

És un primer pla de xoc per fer front a la crisi derivada de la pandèmia que es podria ampliar en un futur i que inclou també bonificacions fiscals. En aquest sentit, el plenari va aprovar amb el consens de tots els grups la suspensió de la taxa d'ocupació pública per a terrasses de bar i mercat fins a final d'any i durant tot l'any 2021.