Constantí modificarà el pressupost per culpa del coronavirus

Algunes de les inversions previstos per aquest 2020, com la construcció de l'skate park, hauran d'esperar, com a mínim, fins al 2021. La urgència, ara, és social. L'entrevista completa amb l'alcalde Òscar Sánchez, aquesta nit al magazin 'Som-hi' d'aquesta casa.

Avui fa cinc mesos que l'Ajuntament de Constantí va aprovar els comptes de l'exercici 2020, més de nou milions d'euros amb l'increment d'un 11,5% respecte al 2019. Els números contemplaven un deute zero, però no pas l'epidèmia vírica que trasbalsa totes les tresoreries de l'administració, també les locals. La proposta econòmica constantinenca ja va ser ambiciosa des de l'inici perquè va assimilar la gestió del servei de l'aigua i de la recollida de les escombraries, a banda de l'augment salarial dels funcionaris.

SENSE SKATE PARK FINS COM A MÍNIM L'ANY VINENT

La necessitat d'afrontar amb esforç humà, tècnic i monetari l'alerta de la COVID-19, que dificulta el dia a dia de moltes famílies, obligarà a la reformulació pressupostària. Així, la inversió de 100.000 euros per al nou parc d'skate no podrà desenvolupar-se tal com s'havia previst.

Des del començament de l'estat d'alarma, Constantí va engegar una campanya d'atenció a la gent gran per tal de cobrir qualsevol necessitat existent no coberta per les mesures de confinament. La modificació del pressupost no tan sols pensarà en els veïns que més ho necessitin, també en els botiguers. Altres petits projectes s'aturaran perquè el consistori preveu dedicar el romanent a l'Àrea de Serveis Socials i Comerç.