El camp no pot esperar més

La venda d'oli i de productes fitosanitaris i fertilitzants ha caigut de manera alarmant durant l'estat d'alarma a la cooperativa agrícola de Constantí. Els pagesos avisen que la manca de tractament als terrenys i la incertesa inicial de l'estat d'alarma fa perillar els conreus.

La Cooperativa Sant Isidre de Constantí segueix oberta com a eina distribuïdora d'un sector essencial, el de l'agricultura. Proveeix de material necessari per al conreu, des de químics per a la terra fins a ferreteria o serveis administratius. Entre altres productes, l'agrobotiga ofereix fruits secs i oli d'oliva, que experimenta una caiguda de les vendes del 30% pel canvi d'hàbits del consumidor al detall i per la desaparició de la finestra de l'hostaleria.

També tenen menys sortida els adobs just en un dels moments vitals per a la vida dels cultius de la campanya. Fins al 5 d'abril només es va permetre treballar a pagesos professionals quan la majoria d'ells no viuen pas d'això.

Reclamen que es faciliti la mobilitat dels pagesos i les seves famílies als horts. O es treballa el camp ara o les conseqüències seran inevitables. Preocupa, també, el creixement descontrolat de les poblacions de conills i senglars, que poden generar danys als conreus.