La gestió de l'aigua a Constantí passarà a ser municipal

La gestió de l'aigua a Constantí passarà a ser municipal aquest any vinent. Després de treballar-ho durant més d'un any a través d'una comissió d'estudi, l'Ajuntament prescindirà dels serveis de SoreaConstantí va signar el contracte de gestió de l'aigua amb l'empresa Sorea ara fa 28 anys, l'any 1991. Des de llavors, el servei s'ha prorrogat dues vegades fins aquest desembre que és quan venç l'actual contracte.

L'Ajuntament no el renovarà perquè vol optar ara per una gestió directa del servei municipal d'aigües. El govern assegura que és la forma més idònia de gestió avalada per la memòria valorativa que des de fa més d'un any treballa una comissió específica. L'alcalde creu que suposarà una millora i també un estalvi econòmic.

La municipalització del servei contempla però la gestió de la recaptació a través de BASE de la Diputació de Tarragona i una empresa externa assumirà les tasques de manteniment. D'aquesta manera, amb la nova gestió no es prorroga el contracte del clavegueram municipal, ni tampoc la vigilància de les estacions de bombejament del Polígon Industrial de Constantí.