Jugar com els romans

Dimecres, 15 Mai 2024 08:19
El conjunt monumental de Centcelles ha acollit la quarta edició dels Ludi Constantinenses en què diferents alumnes han competit en un circuit de jocs romans.
Canales va caure a la final de forma ajustada contra l'alemanya Katharina Bauer, que jugava a casa. Ara cal esperar que l'equip espanyol la confirmi entre els seus representants als Jocs Olímpics.
La tiradora del Club de Tir amb arc Constantí competirà diumenge a les 15:05 h davant l'alemanya Katharina Bauer.
És la millor marca nacional en arc recorbat juntament amb Andrés Temiño, amb qui forma equip mixt. Ho han segellat amb 1.351 punts i 144 fletxes en 2x70 metres.
Ho va fer amb una ofrena floral davant del monument que els recorda al cementiri del municipi.
El carrer Major acull 29 parades d'entitats, artistes i associacions locals. Contacontes i espectacles infantils han amenitzat el matí. 
El municipi va inaugurar divendres les diferents accions decoratives que diverses entitats han elaborat als seus espais públics per celebrar Sant Jordi.
Les obres del nou equipament ja estan acabades, però aquest no obrirà fins a finals d'any, quan la nova funerària supramunicipal, FuneCamp, estigui constituïda.
Les dones del grup Retalls elaboren més de mig miler de roses i altres motius relacionats amb la diada per decorar diversos racons del municipi.
L'obra permet recuperar les ponències i altres aportacions fruit del congrés celebrat el 2022 i que tenen l’objectiu d’aprofundir en el coneixement sobre aquest monument.
Escenificada pel grup Les Forques Teatre, es tracta d'una representació única al Camp de Tarragona per fer-se a l'aire lliure i on participen una vuitantena de persones.
És el resultat de la liquidació de l'exercici econòmic del 2023. Se'n va donar compte en el ple d'aquest mes de març, on Esquerra va reclamar la convocatòria de la Junta Local de Seguretat. 
Neix el Premi Centcelles Patrimoni Artístic de Pintura.  El veridecte del jurat es donarà a conèixer el 16 de novembre coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Patrimoni. 
Són els primers que adjudicarà Territori d'entre els 440 que la Generalitat ha comprat a la Sareb i que estaven buits. La consellera els ha visitat aquest divendres. 
L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya que se centra en les incidències més registrades. Tenen a veure amb el soroll, el mal ús dels patinets elèctrics, els residus voluminosos i els excrements dels gossos.  
El constantinenc va rememorar algunes de les vivències que el vinculen a aquesta celebració i en la qual ha participat des de petit. Va ser durant la presentació aquest diumenge de l'opuscle de la Setmana Santa…