El nou centre terapèutic per a l'Alzheimer acollirà prop de 200 pacients diaris

Les obres estan pràcticament enllestides i s’espera que entri en funcionament a finals d’octubre. Es tracta d’un centre de dia on treballaran 30 professionals i on es preveu prop de 200 usuaris diaris.

Últims retocs a l’espai del nou centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i unitat de la memòria de Reus. 30 professionals atendran als prop de 200 usuaris i pacients diaris que s’espera que aculli aquest centre de dia que es preveu que sigui referent arreu de Catalunya. Aquests terapeutes ho faran a partir d’un tractament no farmacològic on s’incidirà especialment amb les emocions dels malalts d’Alzheimer.

L’arquitectura de l’edifici, majoritàriament de fusta, també juga un paper fonamental en la teràpia dels pacients. Els prop de 4.500 metres quadrats, entre edifici i jardí, es reparteixen en mòduls on aniran els pacients segons les necessitats terapèutiques que la seva malaltia precisi. D’aquesta manera, la distribució de les sales, les seves funcionalitats, la maquinària o els jardins compleixen unes funcions determinades segons la fase que es trobi la malaltia.

La Fundació Rosa Maria Vivar volia acabar les obres aquest 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, i tot indica que així serà. No serà fins a finals d’octubre, asseguren, que s’obriran definitivament les portes, un cop es facin els tràmits administratius pertinents.