Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

Tarragona, Valls i Torredembarra, afectades per la reclamació d'Endesa del deute de les famílies vulnerables

Els ajuntaments del Camp de Tarragona se sumen a la petició de la resta de principals ciutats catalanes davant la reclamació que els ha fet Endesa perquè paguin el 50% del deute dels clients en situació de pobresa energètica si volen evitar que se'ls talli la llum. 

Tarragona és una de les grans ciutats catalanes a qui Endesa ha reclamat el pagament del deute de les famílies vulnerables. No ha transcendit la xifra, però seria de la meitat del que haurien de pagar els tarragonins en situació de pobresa energètica. La regidora de Serveis Socials, Carla Aguilar, va sumar-se aquest dijous a Terrassa a l'acord intermunicipal per exigir a la companyia elèctrica la condonació del deute i la retirada de la carta que han rebut els ajuntaments. Com la que ha rebut Torredembarra i a la qual ha tingut accés Tac12.

Endesa fa saber al consistori que té la possibilitat d'evitar el tall de llum als seus ciutadans vulnerables si els paga la meitat de la factura. De la resta, diu, se'n faria càrrec la companyia. En concret, l'elèctrica reclama a l'Ajuntament torrenc un total de 43.000 euros, la meitat del que deuen 59 famílies torrenques que no han pogut pagar la factura energètica en els últims anys.

A Valls, Endesa no els precisa la quantitat que han d'abonar. La capital de l'Alt Camp és una de les que fa temps que ajuda les famílies vulnerables a pagar la factura.

L'any passat Valls va repartir 22.000 euros en ajudes i va ajudar a un centenar de famílies a tramitat els bons socials que concedeix el Govern espanyol, la meitat dels quals qualificats de vulnerables, amb un 25% de reducció dels rebuts i l'altra meitat com a severs, amb una deducció del 40% de la factura.

En el que porten d'any, Valls ja ha repartit 14mil euros en ajudes per pagar les despeses energètiques. Per fer front al problema els ajuntaments han demanat ajuda a la Generalitat, i aquesta s'ha aliat amb les Diputacions catalanes i les associacions municipalistes.

En una carta dirigida a la directora general d'Endesa recorden que la Llei aprovada el Parlament el 2015 prohibeix el tall de subministrament d'aigua, llum i gas a les persones en situació d'exclusió residencial. L'Associació Catalana de Municipis, a més, aconsella als Ajuntaments també per carta, que exigeixin la retirada de l'amenaça i que treballin per assolir un acord.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ