Diada de Sant Fèlix amb llums i ombres

Diada de Sant Fèlix de llums i ombres la que s'ha viscut aquest divendres a Vilafranca del Penedès. Llums per una Colla Vella i uns Castellers de Vilafranca que tot i no poder complir amb el programa establert han completat una gran actuació. I ombres per una Joves molt ambiciosa però que ha quedat lluny de la seva intenció global.

La millor actuació en ronda de castells l'ha fet una Colla Vella que ha vist com es complicava la diada quan el seu castell de sortida, l'estrena del 4d9sf, quedava només en carregat. Tot i això els rosats han sabut reconduir la diada amb el seu castell estrella, un 2d8sf lluitat però novament descarregat. Després d'un 5d9 amb folre descarregat posterior a un intent desmuntat, la Vella ha acabat la diada amb el pd6.

La millor actuació global l'han fet, però, uns Castellers de Vilafranca que han anat de menys a més després de deixar per tercera vegada aquesta temporada el 3d10fm en carregat a la primera ronda. Just després han afrontat el 3d9 amb agulla, que han descarregat a la segona després d'un intent. Tot i no poder amb el 4d9sfm, a la quarta ronda han reaccionat espectacularment tant amb el 2d9fm com amb el pd8 emmanillat.

I qui ha tingut una diada marcada pels alts i baixos ha estat la Jove de Tarragona que no ha pogut amb els seus dos grans objectius de la diada, el 4d9fa i el 3d10fm, que no han pogut carregar a la primera i a la tercera ronda respectivament. Així les coses han sabut reconduir la diada amb el 9d8 i els dos castells bàsics de 9 i sobretot amb un altre castell de Gamma Extra com el pd8fm que han estrenat a placa enguany i que els permet sortir de placa amb millors sensacions.

I per últim la Joves de Valls més ambiciosa no ha pogut acabar de portar a placa tot allò que s'havia proposat. Els vermells han obert plaça amb un superb 2d8sf que estrenaven a plaça enguany i que han descarregat amb molta solvència. A partir d'aquí han fet dos grans intents del castell més mític, un 3d9sf del que han fet un intent desmuntat primer i un intent després que han mostrat que el mite no és tan lluny per uns vallencs que no han pogut ja amb cap dels dos intents del 3d9f, que han intentat per acabar l'actuació.