El Catllar i l'Arboç esperen els millors castells de la temporada

es diades del Catllar i l'Arboç marquen un cap de setmana casteller d'alt nivell on s'esperen diversos castells de Gamma Extra, entre els que podrien aparèixer tant castells de 10 pisos com estructures sense folre. Tant la Colla Vella com la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca se'ls poden plantejar en dues places clau en el calendari casteller tradicional.

El Catllar obrirà aquest dissabte la llista de grans diades que queden per a finalitzar el mes d'agost i per veure realment fins on podran arribar les principals colles del món casteller aquesta temporada. I és que en la darrera dècada la petita plaça de la Vila d'aquest municipi del Tarragonès ha vist 41 castells de Gamma Extra descarregats entre les tres colles habituals cada darrer cap de setmana d'agost.

Una plaça que l'any passat va poder veure el millor castell mai descarregat al Catllar, el 4d9sf d'una Colla Vella que enguany podria continuar l'aposta pels castells nets ambla segona temptativa del curs sobre el 2d8sf. Els rosats també hi podrien portar castells com el 5d9f i el 4d9fp ja descarregats enguany.

Al seu costat, i en una de les seves places màgiques vol tornar a triomfar la Jove de Tarragona, que vol com a mínim igualar la gran actuació del curs passat amb el 5d9f i el 9d8 ja descarregats enguany i tornant a sumar el 4d9fa i el pd8fm, encara pendents d'estrena aquesta temporada. A tot això l'assaig d'aquest divendres determinarà si se li pot sumar el gran repte del castell de 10 en forma d'un 3d10 amb folre i manilles que els liles volen estrenar aquest mes d'agost.

Per últim els Castellers de Vilafranca asseguren portar al Catllar la mateixa actuació de l'any passat, amb el 2d9 emmanillat com a millor castell, tot i que no descarten l'estrena del 3d9fa, castell que no van poder descarregar en tot l'any passat. Uns verds que deixarien per diumenge a l'Arboç un possible intent de 3d10 emmanillat a només cinc dies de la diada de Sant Fèlix.

Una diada la d'aquest diumenge a migdia al municipi penedesenc en què també repetiran tant la Jove com la Vella, amb un programa que vindrà determinat per l'actuació del dia anterior i per la presència enguany de les dues colles a la diada de la festa Major de Vilafranca divendres vinent.