La Jove de Tarragona obrirà un Sant Fèlix que culminarà el gran agost casteller

La Jove de Tarragona serà l'encarregada d'obrir una de les cites més esperades de l'any casteller, la diada de Sant Fèlix del proper 30 d'agost a Vilafranca del Penedès. Així ho va decidir un sorteig d'ordre d'actuació que també va dictaminar que la Vella i la Joves de Valls seran segona i tercera, respectivament, i els Castellers de Vilafranca últims per cinquè any consecutiu. Totes les colles tenen, però, diades importants abans d'arribar a Vilafranca.

La diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès va viure aquest dimarts el seu segon episodi després de l'anunci de les colles participants amb el sorteig de l'ordre d'actuació, que va determinar que la gran novetat d'enguany en al cartell, la Jove de Tarragona serà l'encarregada d'obrir la diada el proper 30 d'agost a la Plaça de la Vila de la capital penedesenca.

Una Jove que torna a Vilafranca amb la intenció de superar la seva millor actuació a Sant Fèlix, que data de l'any 2014, amb el 5d9f, el 9d8 i el pilar de vuit carregat. Tres castells que podrien tornar a plaça aquest 30 d'agost acompanyats d'estructures com el 4d9 amb l'agulla o l'esperat 3d10 emmanillat, tot a l'espera del que pugui passar al Catllar i l'Arboç aquest cap de setmana.

També pel Catllar i l'Arboç haurà de passar una Colla Vella que actuarà en segona posició a Vilafranca. Els rosats tornen a ser per segon any consecutiu la colla que arriba amb millors registres a Sant Fèlix, gràcies al millor ventall de castells de Gamma Extra. Tot i això, avisen de la importància de les diades prèvies per arribar en condicions a Vilafranca.

I l'única colla que arriba sense cap castell de Gamma Extra a Sant Fèlix, a menys que ho aconsegueixi aquest diumenge a Igualada, és una Joves de Valls que actuarà en tercera posició. Els vermells esperen aquest final d'agost poder comptar amb els efectius suficients per fer el salt de qualitat que necessiten.

I la colla local, els Castellers de Vilafranca, actuaran en darrera posició per cinquè any consecutiu a Sant Fèlix. Els verds hi arriben amb els registres menys importants dels darrers anys, però amb la convicció de poder tornar-hi a portar els seus millors castells, augmentant l'exigència cada cop més en les quatre diades que tenen entre El Catllar i el 30 d'agost.

Una diada de Sant Fèlix d'enguany que acollirà tot just per segona vegada a la història, després de l'edició del 2014, a les tres principals colles del Camp de Tarragona.