La verema d’enguany recuperarà un 10% de la producció


Els viticultors del Camp de Tarragona miren amb optimisme la verema d’enguany. Després de tres anys amb les vinyes ressentides per les fortes sequeres, aquesta campanya esperen que la producció s’incrementi prop d’un 10% respecte a l’any passat i recuperar, en part, la davallada dels darrers anys.

Les pluges irregulars dels darrers dies provocaran que en alguns punts la producció sigui més alta, fins i tot del 15%. Per ara, la major quantitat de quilos de raïm vindrà acompanyada d’una qualitat sanitària òptima. Les onades de calor han tingut afectacions molt puntuals en algunes vinyes, però no han tingut cap incidència remarcable.

La DO Tarragona potenciarà els vins elaborats amb macabeu

Encara que és aviat, des de la DO Tarragona esperen que els vins d’aquesta anyada siguin més aviat frescos, marcats per la influència marítima. Un tret característic del territori del qual ara la denominació en vol fer bandera i potenciar-lo com un tret diferencial. Els cellers apostaran per treure al mercat vins elaborats amb macabeu.

L’inici de la verema encara haurà d’esperar unes setmanes, tot i que en alguns punts de la Ribera d’Ebre va més avançada. Les varietats tradicionals començaran a entrar als cellers a partir de la segona setmana de setembre, malgrat que a la Conca també preveuen començar a veremar algunes varietats foranies a finals d’agost. Això sí, a la DO Conca de Barberà, la varietat estrella, el trepat, haurà d’esperar fins a principis d’octubre.