La Diputació reparteix 5 milions d'euros a un centenar de municipis

El Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona injectarà en el segon semestre d'aquest 2019 fins a cinc milions d'euros a un centenar municipis de la demarcació. Dos dels que se'n beneficiaran seran Torredembarra i Valls.

Les obres per a la reconversió de l'actual aparcament situat al carrer Lleida de Torredembarra en zona verda seran unes de les beneficiades per la segona selecció del Pla d'Acció Municipal 2019 de la Diputació de Tarragona. Una segona fase del PAM que arribarà fins als cinc milions d'euros d'aportació de l'ens supramunicipal, en els que més de 3 milions serviran per materialitzar inversions i els altres prop de 2 milions es destinaran a sufragar despesa corrent, arribant a un centenar de municipis de la demarcació.

Des de l'Ajuntament de Torredembarra valoren molt positivament els 150.000 euros que arribaran des del Pla d'Acció Municipal per a afrontar una remodelació que arribarà al gairebé els 400.000 de pressupost, i que permetrà tornar a dotar d'una zona multi usos un espai que s'ha utilitzat com a aparcament en els darrers anys, sobretot arran del tancament que va patir el pàrquing de Filadors.

Uns ajuts que també arribaran a Valls, concretament a les obres del projecte de restauració de la font ornamental de la plaça Font de la Manxa. En aquest cas, la subvenció de la Diputació arribarà als 50.000 euros per a un projecte pressupostat en 137.000 i que preveu una reforma completa de la històrica font lluminosa inaugurada l'any 1971, coincidint amb les Festes Decennals.

D'altra banda, la font comptarà amb un equip de filtració d'aigua per vidre actiu, un sistema d'alt rendiment que permet reduir el consum d'aigua en un 30%.