La Generalitat, també partidària de traslladar les bonificacions entre Montblanc i Lleida

 



Retirar les bonificacions per als camions a l’AP2 entre el Pla de Santa Maria i Montblanc, per traslladar-les al tram de les Borges Blanques fins a Lleida. Aquesta opció sembla cada dia més probable. El primer en plantejar-la públicament va ser el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, i ara des de la Generalitat també es veu amb bons ulls.

Des de Valls, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al·legava que pot ser una bona opció, ja que el tram entre el Pla de Santa Maria i Montblanc ha registrat un trànsit de camions per sota de la mitjana de la resta de recorreguts bonificats, només ha augmentat un 11%.

Si aquesta mesura entra en vigor, el pas de vehicles pesats estaria bonificat un 50% des de Montblanc fins a Lleida, mentre que des de l’Alt Camp el desviament continuaria sent voluntari, però sense descompte. Després que el subdelegat del govern espanyol insinués aquesta opció, diverses veus del territori van sortir al pas per mostrar la seva oposició.

Des de la Cambra de Comerç de Valls i l’ajuntament de la capital de l’Alt Camp es considera que perjudicaria el trànsit de camions dels polígons industrials i logístics de la comarca. Des del territori defensen que la mesura hauria d’ampliar les bonificacions fins a Lleida, i no pas optar per un trasllat.