Clam contra el possible canvi de tram de les bonificacions per a camions de l'AP-2

La possibilitat que el govern espanyol retiri les bonificacions per a camions establertes all tram de l'AP-2 entre Montblanc i el Pla de Santa Maria ha encès les alarmes dels sectors econòmics de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. El subdelegat del govern espanyol a Lleida va insinuar que l'Estat preveu traslladar les bonificacions del 50% establertes en aquest tram al tram lleidatà entre les Borges Blanques i la capital de la Terra Ferma. Una mesura que la Cambra de Comerç de Valls, en sintonia amb l'Ajuntament de Valls, deplora argumentant que la mesura perjudicaria el trànsit de camions dels polígons industrials i logístics de l'Alt Camp.

També des de la Conca de Barberà les institucions han mostrat la seva oposició a la mesura. Des de l'Ajuntament de Montblanc es recorda que la mesura que suposadament es vol desactivar permet descongestionar l'N-240 i reduir el risc de sinistralitat d'una via que espera una construcció del túnel del Coll de Lilla que ja arriba amb retard.

Des del sector directament afectat per la presumible mesura, els transportistes, també critiquen la possibilitat de perdre aquesta bonificació. Consideren, això sí, que la mateixa s'hauria d'ampliar fins a Lleida i també en direcció Barcelona.

Des de la Cambra de Comerç de Valls es reclama al subdelegat del govern a Tarragona Joan Sabaté i al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Damià Calvet que s'intercedeixi per evitar la pèrdua de la bonificació i que en tot cas, aquesta s'ampliï. Des de la Cambra de Reus i l'Ajuntament de Montblanc s'anuncien mesures de protesta enèrgiques si prospera la proposta.