La indústria tarragonina consolida el lideratge en el PIB de la demarcació

L'economia de la demarcació de Tarragona continua mostrant una bona salut en termes de Producte Interior Brut gràcies al pes que manté la indústria al territori. Així ho constata un estudi de la CEPTA que afirma que, tot i l'augment dels serveis derivats del turisme, la demarcació no està afectada per la desindustrialització que pateixen altres zones,

Al contrari de la tendència dibuixada des de principis de segles en altres demarcacions tant de Catalunya com de la resta d'Espanya, l'augment del sector serveis en el pes productiu a la demarcació de Tarragona no ha provocat una desindustrialització de l'economia tarragonina.

Així ho constata l'estudi de l'Observatori Empresarial de la patronal CEPTA sobre l'evolució del Producte Interior Brut a la demarcació entre els anys 2000 i 2016. En aquest, la demarcació reafirma la seva posició entre les que tenen un PIB major a tot l'estat, sent la màxima catalana en aquest rànquing. Tot i això, perd dues posicions, de la quarta a la sisena, en el conjunt estatal.

Durant aquests setze anys, el pes de la indústria en el PIB a Tarragona només ha perdut un 1,5 per cent, mentre que per exemple a tot Catalunya aquesta davallada ha estat del 5,5 per cent. Una resistència que ha compensat l'augment de gairebé el deu per cent del sector terciari.

Un bon comportament del PIB que no es reflecteix però en els nivells d'atur, que continuen per sobre de la mitjana catalana a causa de la no recuperació del sector de la construcció a la mateixa velocitat que a la resta del país. Tampoc els de renda per càpita, per la deslocalització dels beneficis industrials en grans multinacionals, i no en petites i mitjanes empreses com en altres demarcacions catalanes.