Cap de setmana d'estrenes castelleres per començar el mes de juny

En matèria castellera fins a quatre colles del Camp de Tarragona han estrenat estructures aquest cap de setmana per a començar el mes de juny. La Colla Vella va protagonitzar la millor actuació a La Selva, mentre que la Joves de Valls i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van fer passes importants en la seva temporada.

L'arribada del mes de juny casteller ha comportat un cap de setmana farcit d'actuacions al llarg del Camp de Tarragona en què les colles han aprofitat per treure del pati d'assaig diferents estrenes destacades.

És el cas d'una Colla Vella que va signar a La Selva del Camp la millor actuació del cap de setmana a tot el país, amb l'únic castell de nou que s'hi ha pogut veure descarregat, un 3d9 amb folre amb què els rosats van obrir una actuació que han completat amb el 5d8 i el 4d8 amb el pilar i, sobretot, amb el primer pilar de set folrat dels rosats enguany, el segon que veu el món casteller en aquest 2019.

Al costat dels vallencs, els Xiquets de Tarragona van continuar rodant les estructures bàsiques de vuit amb el 3 i el 4d8 com a millors castells, mentre que els Xiquets de Reus van repetir el 2d8 folrat descarregat al Pallol.

També va estrenar castells aquest cap de setmana la Joves de Valls, en aquest cas dissabte a Vila-seca i per partida doble. Els del carrer d'en Gassó, després de descarregar a la primer ronda el 3d8, van optar per estrenar a la segona el 2d8 amb folre i a la tercera va arribar el primer 3d8 amb el pilar que es veu a les places aquest 2019, un castell de futur per als vermells. Van tancar l'actuació amb el tercer pilar de sis del curs.

Al costat de la Joves, la Jove de Tarragona va calcar l'actuació de la setmana anterior amb el 5d8 com a millor castell acompanyat del 3 i el 4d8. L'altra estrena del dia la van protagonitzar uns Xiquets de Vila-seca que van descarregar el primer castell de set pisos de l'any en forma de 3d7.

La Joves de Valls va repetir actuació diumenge a Sant Pere i Sant Pau, on va baixar el llistó, descarregant el 3 i el 4d8 i el 5d7. Aquí el protagonisme el van agafar els locals, uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que van fer un gran pas endavant descarregant el primer 3d8 del curs, sumant la sisena temporada consecutiva descarregant com a mínim un castell de vuit. Van completar l'actuació amb el 2d7 i el 4d7 amb el pilar. Els Castellers de Sabadell van tenir en el 4d8 el seu millor castell.