Les noves Cambres volen fer front comú per a la millora de l'economia

Les noves Cambres de Comerç del Camp de Tarragona i l'Ebre tenen clar que han de treballar unides per aconseguir millorar les prestacions que ofereixen i per reivindicar les mancances que diuen té el territori, sobretot en matèria d'infraestructures. Ho han fet en la presentació d'un informe que constata que l'economia tarragonina s'ha estancat en el primer trimestre de l'any.

Primer acte conjunt de les noves direccions de les diferents Cambres de Comerç de la demarcació després de les eleccions dutes a terme en les darreres setmanes i un objectiu clar, crec un front comú per a treballar per a la millora de les prestacions que el territori pot oferir a les seves empreses.

Una nova estratègia que s'exemplifica en la intenció de crear, juntament amb la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, d'una taula de treball conjunta dedicada a la millora de les exportacions de les empreses o fer lobbys de pressió per a la millora entre d'altres de les infraestructures del territori o el cost de l'energia que paguen les indústries. Una manera de fer que veuen imprescindible per a donar servei a l'economia.

Les cambres han mostrat aquesta unitat en la presentació de l'informe de Conjuntura Econòmica de la demarcació per al primer trimestre d'aquest 2019, que denota un estancament de l'economia del territori, sobretot donat pel retard enguany de l'inici de la campanya turística i l'excessiva dependència d'aquesta, el que repercuteix negativament sobretot en el mercat laboral. Per combatre-ho, des de les cambres s'aposta cada cop més per un treball dedicat a la formació i fan una crida als ajuntaments del territori.

Un informe que també ha posat l'accent en la caiguda de persones actives en un 5% en els darrers 10 anys a la demarcació a causa de l'envelliment de la població i ha demanat solucions per a poder revertir aquesta tendència.