Consells Comarcals: PSC guanya al Tarragonès, JxCat a l'Alt Camp i ERC a la Conca

 

Dels vots que han tret els partits als ajuntaments de cada comarca s'escull al composició del ple del Consell Comarcal. Al Camp de Tarragona n'hi ha de tots colors. Al Tarragonès, es manté la fragmentació i caldran pactes de Govern. Dels 33 consellers comarcals 9 segueixen sent pels socialistes, que mantenen representació. Qui creix és Esquerra, de 5 a 9 i això genera un empat tècnic per la presidència com passa a l’Ajuntament de Tarragona.

A l’Alt Camp es manté la majoria convergent, ara de Junts. Passen de 10 a 9 dels 19, perdent per tant la majoria absoluta. Esquerra creix i podria sumar els seus 5 consellers amb Junts per Catalunya.

La Conca de Barberà podria seguir presidida per Esquerra, que guanya en vots però empata a 8 consellers amb Junts per Catalunya que aconsegueix mantenir-se. Veurem quins pactes conformen el Govern. La clau la té la FIC, amb dos consellers, fins ara al Govern amb Esquerra, encara que es podria repetir el Govern d'unitat que en aquest últim mandat van acabar formant amb convergents i socialistes.