ERC vol ser la força municipal majoritària al territori

Repetir la victòria històrica del 28 d'abril al Camp de Tarragona en les eleccions municipals del 26 de maig. Aquest és l'objectiu d'una Esquerra Republicana que presenta més llistes que mai al territori i que vol superar la trentena d'alcaldies que té actualment.

Amb un total de 84 llistes a municipis del Camp de Tarragona, el màxim de la seva història en unes eleccions municipals, Esquerra Republicana afronta els comicis d'aquest 26 de maig amb l'objectiu de ser la força més votada. I més després d’unes passades eleccions generals que els van atorgar una victòria històrica al territori.

Una força conjunta que han escenificat aquest dimecres els alcaldables dels principals municipis, alguns ja amb funcions de govern en aquests darrers quatre anys com els de Torredembarra, Montblanc o Valls, entre d'altres. Una tasca de govern que han qualificat de molt positiva per als municipis on s'ha pogut dur a terme i que farà que els votants renovin la confiança en la formació.

Uns governs que, per tal de repetir-los en els propers quatre anys, és més que possible que hagin de passar pel filtre de nous pactes de govern, i amb la incògnita de si els republicans arribaran a acords amb un partit com el PSC, que, tot i que hi han governat en municipis com Torredembarra o Cambrils, ha estat un dels impulsors de l’aplicació de l'article 155 a Catalunya. Una decisió que defensen que es basarà en la realitat pròpia de cada municipi, més enllà del tema nacional.

Actualment els republicans ostenten 30 alcaldies al Camp de Tarragona, una xifra que esperen superar amb escreix el proper 15 de juny, quan es constitueixin els nous ajuntaments.