Divisió entre les grans colles sobre l'acord de la Coordinadora i SOM

Divisió entre les principals colles del món casteller al voltant de l'acord arribat entre la Coordinadora de Colles i la Cooperativa SOM per a l'explotació dels drets audiovisuals de les retransmisisons castelleres. Ahir coneixíem que la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca s'hi mostraven contraris, mentre que avui Joves de Valls i Jove de Traragona l'han defensat.

Si durant aquest dimarts vam poder sentir les crítiques de la Colla Vella a l'acord arribat entre la Coordinadora de Colles Castelleres i la Cooperativa SOM per a la distribució del material audiovisual relacionat amb les diades castelleres, unes crítiques a les que també s'han sumat els Castellers de Vilafranca, aquest dimecres les altres dues grans colles del Camp de Tarragona s'hi han posicionat a favor.

Es tracta de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ambdues presents a la Junta de la Coordinadora, que ha donat llum verda a l'acord. Tant els vallencs com els tarragonins celebren que s'obri una nova etapa en les retransmissions castelleres que garanteixi la gratuïtat del seu visionat i que, diuen, millori la producció audiovisual. També remarquen que estaran atents per veure com evoluciona la nova manera de tractar els continguts castellers.

Dues postures diferents, doncs, entre quatre de les grans colles del món casteller que ara caldrà veure com encaixen en l’acord tancat entre la Coordinadora i SOM.