La Colla Vella i la Jove de Tarragona estrenen castells a Riudoms

Riudoms va viure la diada més destacada del cap de setmana casteller, on la Colla Vella va descarregar el primer 5d8 del món casteller d'aquesta temporada, a més d'estrenar també el 2d8 amb folre. A la mateixa diada la Jove de Tarragona va fer els primers castells de vuit del curs.

A punt de començar el mes de maig, les colles castelleres del territori comencen a pujar el ritme de les seves construccions per a preparar amb garanties l'inici del tram principal de la temporada. És el cas d'una Colla Vella que va descarregar a Riudoms els seus dos primers castells de la gamma alta de vuit de la temporada, entre ells, el primer 5d8 que veu el món casteller aquest curs. Els rosats el van acompanyar d'una altra estrena, el 2d8 folrat, a més del 4d8.

Al costat dels vallencs també va estrenar castells la Jove de Tarragona, que després de no fer-ho per Sant Jordi, a Riudoms va estrenar els dos castells bàsics de vuit, amb el 3 i el 4d8. Els liles van tancar la diada amb el 5d7.

I on també hi ha hagut castells aquest cap de setmana i per partida doble ha estat a Vilanova i la Geltrú. A la capital del Garraf dissabte la Joves de Valls no va poder fer el pas cap als castells de vuit amb dos intents desmuntats de 4d8. Els vermells sí que hi van estrenar, però, el 3d7 amb el pilar, al qual van sumar el 5d7 i el 4d7.  

També van ser a Vilanova, en aquest cas diumenge, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van tenir en el 3 i el 4d7 amb l'agulla els seus millors castells.