ERC guanya a Tarragona per primera vegada en unes eleccions generals



La victòria històrica d'ERC i la desfeta total del PP són els dos gran titulars d'una jornada electoral que a la circumscripció de Tarragona es va viure molt intensament si fem cas a les dades de participació.

El cafè per a tothom dels últims anys, en què sis forces polítiques es repartien la representació al Congrés dels Diputats s'ha trencat. Esquerra ha sumat un diputat més, enviant cap a casa a un PP que pràcticament ha desaparegut del mapa arreu de Catalunya. Pel que fa al Senat, Esquerra aconsegueix tres senadors per la demarcació i el PSC un. 

ERC guanya les generals a Tarragona per primera vegada

L'altra força que pot estar molt satisfeta dels resultats d'ahir ha estat el PSC. Tot i no esgarrapar el segon diputat l'alegria va ser la protagonista de la nit electoral a la seva seu on el càntic més escoltat va ser el de "Con Rivera no". El que en cap moment es va definir és si aquest eslògan val només per les Generals o també per les Municipals que tenim a tocar.

PSC, Junts per Catalunya, Ciutadans i En Comú Podem mantenen el diputat

Ciutadans i Junts per Catalunya també es van mostrar satisfets dels resultats, malgrat que si mirem els d'ara fa tres anys no hi ha gaires canvis. Potser el més destacable és que Josep Rull, actualment a presó, finalment va poder aconseguir el seu escó, tot i que les enquestes al llarg de la campanya i també ahir deien una altra cosa.

Després del PP, l'altre perdedor de la nit va ser Podem. Malgrat salvar la representació, va perdre 25 mil vots tot i la participació tan alta. La conjuntura general, però també una aposta arriscada de cap de llista segurament que expliquen aquest resultat tan justet.

La resta de propostes no van arribar al 5% i van quedar molt lluny d'aconseguir representació a la circumscripció de Tarragona.