El Museu de Poblet amplia i renova la seva exposició permanent

Una talla d’un crist d’ivori fet de banya d’elefant del segle XVII, és la joia de l’ampliat Museu de Poblet. Aquesta creu s’utilitzava en els rituals funeraris reials del mateix monestir. Es troba a la nova sala de l’abat Copons, fins ara tancada al públic i que s’ha dedicat a les creus.

Entre diversos reliquiaris de segles passats, trobem també una creu de ferro forjat de Cal Blai de l’Espluga de Francolí. Al costat, s’ha canviat la museïtzació de la sala abat Mengucho.

L’eix principal és la litúrgia i s’hi poden trobar altars, mitres o la funda d’un calze i d’un platí de cuir, una peça curiosa que no s’acostuma a exposar als museus. També hi ha un got de vidre de finals del segle XIII i inicis del XIV. La primera museografia és dels anys 80 i calia renovar-la.

Actualment, al Museu de Poblet s’hi exposen 120 peces del més d’un miler que tenen a la reserva. Es podran veure aquest Dijous i Divendres Sant, i, si no, caldrà esperar fins al mes de juny. La renovació ha estat possible gràcies a la Diputació de Tarragona que, entre 2013 i 2019, hi ha invertit més d’un milió d’euros.