La CEPTA adverteix que l'ocupació no repuntarà si no ho fa també la construcció

L’observatori empresarial de la CEPTA adverteix que si no s’aconsegueix recuperar el sector de la construcció tampoc millorarà la taxa d’atur a la demarcació. En un ampli estudi que analitza l’evolució estadística de diferents paràmetres durant els últims dotze anys partint de dades de l’Institut Nacional d’Estadística destaca que la taxa d’atur a Tarragona es troba, amb un 13,9%, gairebé quatre punts per sobre de la mitjana catalana.

Segons les dades presentades per la CEPTA, els habitatges acabats a la demarcació han passat de gairebé 20.000 l’any 2006 a 715 el 2018. Una dada que avala la forta davallada produïda en aquest sector, que es xifra en un 57% menys d’ocupació que fa dotze anys. Unes xifres que també indiquen una davallada de l’ocupació en el sector primari, en aquest cas, d’un 17% i un creixement del sector terciari, vinculat als serveis i el turisme d’un 10%. De fet, aquest sector i l’industrial, han sostingut l’ocupació durant els últims anys. Pel que fa al sector industrial, ha mantingut xifres essencialment gràcies a una major internacionalització del sector.

L’estudi conclou que Tarragona triga més en generar ocupació que la resta de demarcacions catalanes, anant sempre per darrera en termes de creixement i dinamisme. D’altra banda, entre altres factors, també indica que l’activitat econòmica es concentra principalment a l’àrea costanera septentrional, i que això determina un desequilibri demogràfic que condiciona un creixent despoblament a l’interior.