El CAT demana reduir l'aigua que surt de l'Ebre per a la indústria tarragonina

La indústria tarragonina utilitza cada cop menys aigua provinent de manera directa del riu Ebre, ja que cada vegada més aposta per aigua reutilitzada provinent de les depuradores instal·lades al territori. És per això que el Consorci d'Aigües de Tarragona ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre una reducció del 6 per cent de la concessió actual.

El Consorci d'Aigües de Tarragona complirà aquest 2019 30 anys portant aigua de l'Ebre als seus consorciats, i ho farà amb la concessió d'aigua més baixa de la seva història. Així serà si prospera com s'espera la petició feta pel CAT a la Confederació hidrogràfica de l'Ebre per a rebaixar la concessió actual de 100 hectòmetres cúbics a l'any a poc menys de 95.

El motiu, l'augment de la utilització de l'aigua reutilitzada provinent de les estacions depuradores de Vila-seca i Salou i de Tarragona per part de les indústries consorciades, el que ha fet reduir el consum d'aigua de l'Ebre per part d'aquestes en més d'un 14 per cent durant el passat 2018. Una tendència que des del CAT esperen que es consolidi en els pròxims anys.

De cara als dos anys vinents, el CAT vol dur a terme una inversió global de 9,3 milions d'euros. Pel que fa al projecte d'ampliació de la xarxa a diferents ajuntaments destaca l'inici d'obres per a la reconnexió i ampliació de la xarxa a l'Espluga de Francolí després que el municipi es tornés a consorciar l'any passat. També el 2019 ha de ser l'any de l'estudi de la possibilitat que 10 municipis de la Baixa Segarra puguin comptar amb l'arribada de l'aigua de l'Ebre un cop descartat el projecte que els havia de dur subministrament des del canal Segarra-Garrigues.