La Germandat de Poblet, molesta per la situació dels presos polítics catalans

La Germandat del monestir de Poblet ha expressat el seu profund malestar per la situació d’empresonament que viuen els presos polítics catalans. Ho ha fet a l’editorial de la seva revista del mes de desembre. L'organisme ha hagut d'aclarir però que la postura no vincula de cap manera a la comunitat de monjos, que no hi té res a veure. La Germandat és una associació de laics que comparteixen l’espiritualitat cistercenca i que tenen la seva pròpia estructura i funcionament desvinculada de la Comunitat de monjos. 

La Germandat manifesta que les peticions de penes als presos polítics són exagerades i que les acusacions que se’ls imputen no corresponen amb el que va passar realment.

En aquesta editorial, l'entitat insisteix en la necessitat de que hi hagi un diàleg sincer i que s’abandoni la via judicial per resoldre el que consideren un conflicte polític.

Per últim, la Germandat també posa de manifest que la situació política a Catalunya està lluny de normalitzar-se però que no creuen que hi hagi un país fracturat i que les divisions que hi ha no són més greus que les que poden sorgir de debats sobre l’avortament, l’eutanàsia o el matrimoni entre persones del mateix sexe.