Tarragona duplica el nombre de morts en accidents de trànsit durant el 2018

Augment important i tràgic dels morts a les nostres carreteres, el més elevat de Catalunya. El 2018 l'hem tancat amb 44 víctimes a la demarcació de Tarragona, un 52% més que l'any anterior. Xifres negres de sinistralitat que això sí, són relativament inferiors a l'any 2010. Pel que fa al nombre d'accidents amb morts gairebé s'han doblat. L'any passat hi van haver, com veuen amb una quarantena de sinistres.

El tràgic accident del 22 de novembre prop de la rotonda de la Móra, a la Nacional 340, va registrar un mort i 3 ferits, en una de les carreteres negres al Camp de Tarragona, i en un punt on està previst el desdoblament d'aquesta carretera, a l'enllaç amb l'autovia A7 fins l'autopista. El veí de Mora d'Ebre de 73 anys que va perdre la vida al sinistre és una de les  44 víctimes mortals del 2018 a la demarcació de Tarragona.

Un any tràgic pel que fa al repunt de la sinistralitat respecte el 2017 a aquestes comarques, fet que situa les situa al capdavant de les estadístiques. El nombre de morts no ha crescut ni a Lleida ni a Barcelona, ho ha fet un 6% a Girona mentre a Tarragona l'augment ha estat del 52%. Els morts s'han produït en 39 accidents. El 2017 n'hi va haver 23.

Segueix preocupant la sinistralitat entre els motoristes, com el torrenc que va perdre la vida el 7 de novembre a Cala Romana, o el montblanquí de 35 anys que va morir el 19 de febrer a la carretera C-37 entre Alcover i l'autovia A27.

A tot Catalunya durant el 2018 han mort 39 motoristes. 17 vianants i 2 ciclistes, amb un augment de la mortalitat a les carreteres del 10% en el global de comarques.