Menys exportacions i més temporalitat a Tarragona segons les Cambres de Comerç

Les exportacions i el seu impacte econòmic són un dels rellotges de l'economia del Camp de Tarragona, que si bé millora com ho fa Catalunya en global, en el tercer trimestre del 2018 veu caure el mercat exterior, segons reflecteix l'informe de conjuntura econòmica del Camp de Tarragona que aquest dimarts han presentat les cambres de comerç del territori. I la pèrdua, un 3,70% de les exportacions en detriment de les importacions, pot estar vinculada, segons els experts, amb els fluxos del sector químic.

L'altra preocupació són les xifres d'atur, 3 punts per sobre encara de la mitjana catalana. Tot i això l'afiliació a la seguretat social creix, amb un augment de l'1,86% de l'ocupació interanual durant el tercer trimestre del 2018. La preocupació és essencialment la forta temporalitat, en augment, per la precarietat dels contractes al sector serveis.

La major part de la nova ocupació s'ha creat en empreses grans, mentre segueix creixent l'oferta empresarial. Altres indicadors parlen però d'una lenta recuperació del sector de l'habitatge. Per cada habitatge acabat se'n comença mig, mentre a Catalunya l'obra nova és d'1,29 habitatges nous per cada acabat.