L'Associació Nuclear sol·licitarà abans del març el nou permís per a la central de Vandellós

 

Les centrals nuclears de les comarques de Tarragona afronten l'últim any, el 2019, abans de l'extinció dels permisos d'explotació que s'hauran de renovar abans del juliol de 2020, en el cas de Vandellòs 2, de l'octubre de 2021 en el cas d'Ascó. Fins al març, l'Associació Nuclear té temps de presentar la sol·licitud per allargar la vida de la central de Vandellós entre 8 i 10 anys més.

Aquesta podria ser l'última renovació si a partir dels 40 anys de vida útil i amb el nou Pla Integral d'Energia a la vista l'Estat espanyol decideix posar fi a l'energia nuclear a Catalunya.

L'Associació Nuclear assegura que la incertesa del sector i de les decisions polítiques que es produeixin afecten en la presa de decisions sobre el futur de les centrals, i fins i tot implica fuga de talent propi cap a altres països en plena expansió de l'energia nuclear.

El 2019 les centrals tarragonines afronten un altre canvi important, la implantació d'una comissaria interna de la Guàrdia Civil que es posarà en funcionament durant el primer trimestre a Ascó, i durant el segon trimestre a Vandellòs.